De Jong vreest Ajax: "Zorgen dat het geen afslachting wordt"

14 mei 2019, 13:27   Bijgewerkt: 14 mei 2019, 13:50

De Graafschap wil in de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen niet voor joker staan, maar zal tegen Ajax geen risico's nemen. Henk de Jong heeft zijn blik al gericht op de play-offs en zal zowel Charlison Benschop als Furdjel Narsingh sparen tegen de aanstaande kampioen. Daarnaast ontbreekt Delano Burgzorg vanwege trieste familie-omstandigheden, waardoor De Graafschap met een compleet nieuwe aanval aantreedt.

Fabian Serrarens, Daryl van Mieghem en Nabil Bahoui zullen tegen Ajax de voorste linie vormen, meldt De Gelderlander. Verder houdt De Jong vast aan de namen die ook startten tegen Vitesse (6-1 verlies). "Voor ons zijn alle ogen gericht op de nacompetitie. Die begint tegen Ajax al", stelt de Friese coach. "Het belangrijkst is dat iedereen fit blijft en we niet tegen domme kaarten aanlopen. Maar we willen tegelijkertijd een grote nederlaag voorkomen."

Ajax kan op De Vijverberg niet alleen kampioen worden, maar ook een doelpuntenrecord uit 1967 uit de boeken schieten. Daarvoor hebben de Amsterdammers nog acht goals nodig. "Ajax gaat volle bak, daar ben ik van overtuigd. Wij moeten zorgen dat het geen afslachting wordt. Maar we moeten wel met ons verstand spelen. Voor ons gaat het maar om één ding en dat is dat we ons veilig spelen via de play-offs."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen