Van der Sar: "We hebben er veel supporters bij gekregen"

14 mei 2019, 10:46

Ondanks het mislopen van de Champions League kan Ajax terugkijken op een zeer succesvol seizoen. Dat beseft ook Edwin van der Sar, die de populariteit van de Amsterdamse club flink heeft zijn stijgen. "We hebben er veel supporters bij gekregen in Nederland, in Europa en in de rest van de wereld."

"De manier van spelen, onze talenten, de openheid van de spelers, alles spreekt aan. Er zijn zoveel meer mensen van Ajax gaan houden", schrijft de algemeen directeur van Ajax in zijn column in De Telegraaf. "Maar alles valt en staat met resultaat. Begrijp me goed, de complimenten zijn heel gaaf geweest. Als je dan na dik 95 minuten met lege handen staat tegen Spurs, kan je wel overladen zijn met complimenten maar daar heb je niets aan. We hebben het niet over de streep kunnen trekken, hoe goed de vooruitzichten na de eerste wedstrijd ook waren. Het is een leerproces voor iedereen geweest."

Van der Sar wil het seizoen goed afsluiten door de landstitel binnen te slepen. De Amsterdammers zijn al officieus kampioen en kunnen woensdag tegen De Graafschap de titelrace beslechten. "De gretigheid en de ambitie die de spelers zondag toonden, laat zien dat ze inderdaad met een prijs willen afsluiten. In Doetinchem wil Ajax de 34e titel veroveren, waar we die drie jaar terug al hadden moeten halen", aldus de directeur, die nog even stilstaat bij Abdelhak Nouri. "En op het moment dat dit gebeurt, denken we bij Ajax allemaal aan de kleine man die in de A-selectie altijd nummer 34 droeg en er helaas niet bij is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen