Clubicoon De Rossi verlaat na achttien jaar AS Roma

14 mei 2019, 08:52   Bijgewerkt: 14 mei 2019, 10:19

Daniele De Rossi vertrekt bij AS Roma. De Italiaanse grootmacht meldt dinsdagochtend via de officiële kanalen dat de 35-jarige middenvelder over anderhalve week tegen Parma voor de laatste keer het shirt van de Giallorossi aantrekt. Daarmee komt een einde aan tijdperk dat achttien jaar heeft geduurd.

De 117-voudig Italiaans international speelt sinds 2000 voor AS Roma en maakte in oktober 2001 zijn debuut voor de Romeinse club. In totaal kwam De Rossi 615 keer in actie voor de Italiaanse grootmacht en wist hij 63 keer te scoren. Het lukte de middenvelder nooit om de Serie A te winnen, maar wel won hij twee keer met AS Roma de Coppa Italia en één keer de Supercoppa.

De Rossi zal niet direct zijn carrière beëindigen. Waar hij zijn loopbaan vervolgt, is nog onduidelijk. "Daniele is voor achttien jaar het kloppende hart van AS Roma geweest. We zullen allemaal een traan laten als hij voor de laatste keer het Giallorossi-draagt, maar we respecteren zijn verlangen om zijn loopbaan elders voort te zetten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen