Van Bommel loopt niet weg voor zijn verantwoordelijkheid

14 mei 2019, 09:04

Tenzij er op de laatste speeldag een groot wonder gebeurt, is Mark van Bommel er in zijn eerste seizoen als hoofdtrainer niet in geslaagd PSV naar de landstitel te leiden. Met de zomerstop in zicht kijkt de 42-jarige trainer in de spiegel. "Onze cijfers zijn dit seizoen prima, maar daar draait het uiteindelijk niet om", weet hij.

Van Bommel beseft dat PSV geen prijs heeft gewonnen. "Daar moet ik niet voor weglopen. Ik ben hiervoor verantwoordelijk, want ik maak de opstelling", aldus de trainer in De Telegraaf. In de tweede seizoenshelft heeft de trainer veel kritiek gekregen op de wijze waarop hij zijn ploeg laat spelen. Van Bommel kiest op het middenveld steevast voor een blok met twee controlerende middenvelders. "En op die manier hebben we 95 keer gescoord, dus waar hebben we het over?"

PSV stond dit seizoen lang bovenaan, maar werd aan het einde van de rit alsnog ingehaald door Ajax. Het duel in de Johan Cruijff ArenA, dat in 3-1 eindigde, is volgens Van Bommel bepalend geweest in de titelrace. "Het is vanuit ons oogpunt gewoon doodzonde dat we het hebben weggegeven. Met name de uitwedstrijd tegen Ajax is natuurlijk cruciaal geweest. Ons plan klopte daar, we hebben maar één kans weggegeven tegen een ploeg die van Juventus en Real Madrid wint."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen