Kuwas geeft toe: geld is drijfveer voor stap naar Dubai

Kuwas geeft toe: geld is drijfveer voor stap naar Dubai

14 mei 2019 – Brandley Kuwas heeft niet om sportieve redenen gekozen om zijn loopbaan te vervolgen in de Verenigde Arabische Emiraten. De aanvaller van Heracles Almelo verkast komende zomer naar Al-Nasr. "Ik kan mezelf wel binnen spelen daar", aldus de 26-jarige aanvaller tegenover Tubantia.De Heraclied zegt 'echt hartstikke blij' te zijn met zijn overstap naar het Midden-Oosten. "Ik ben bij de club geweest en heb het stadion gezien. Eerder was ik met mijn vriendin op vakantie in Dubai, het leven is er goed", vertelt hij. Aanvankelijk wilde Kuwas in Nederland een stap maken. "Maar het is er niet van gekomen. Ik word ouder, 27 jaar in de zomer, dan ga je nadenken. Hoeveel jaar heb ik nog? Wat ga ik doen?"

De stap naar Al-Nasr is in sportief opzicht geen stap omhoog, maar financieel wel. "Stel je voor dat je een contract van 50 euro voor je hebt liggen en één van 5.000 euro. De eerste is sportief best mooi, maar je weet dat die van 5.000 euro je voor de rest van je leven kan helpen. Wat kies je dan? Ik heb voor het laatste gekozen", licht hij zijn keuze toe.

Dat geld de drijfveer voor zijn overgang naar Dubai, heeft ook met zijn moeder te maken. "Ik zie haar nog staan langs de lijn, in de sneeuw en de kou. In mijn cultuur is je moeder alles en daar doe je dus ook alles voor. Iedereen kan van alles tegen me zeggen, maar voor mij is haar geluk het belangrijkste", vervolgt hij. "Geld maakt niet gelukkig, zeggen ze, maar ergens maakt het ook wel gelukkig. Ik kan mijn moeder nu een rustiger leven zonder stress geven. Ze zal echt niet roekeloos gaan leven of haar baan opzeggen, dat wil ze niet en ik ook niet. Maar ze zal wel vrijer kunnen leven en dat is me zoveel waard."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 27 mei 2019

  2. zondag 26 mei 2019