WK-voorbereiding Leeuwinnen van start: "Dit is de aftrap"

13 mei 2019, 21:53

Het WK laat nog even op zich wachten, maar de Oranje Leeuwinnen zijn maandag alvast begonnen aan de voorbereiding op het toernooi in Frankrijk. Bondscoach Sarina Wiegman vindt het fijn om vroeg te starten met de eerste voorbereiding.

De selectie was maandag bij de eerste training nog lang niet compleet, maar daar heeft Wiegman maling aan. Ze is blij dat de voorbereiding is begonnen. "Ja, dit is de aftrap", zegt Wiegman tegen de NOS. De coach kon maandag slechts beginnen over vijf WK-gangers en zeven speelsters die op de reservelijst staan. Toch vindt Wiegman het nuttig om al te starten. "Zeker. Een voetbaltraining is beter dan dat deze speelsters in hun eentje in een bos gaan hardlopen."

"Volgende week gaan we verder met de tweede periode. Dan haken er al meer speelsters aan. Vanaf 27 mei is de groep compleet, dus dat is de derde periode", zegt Wiegman. Zo werkt Oranje langzaam toe naar de eerste WK-wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland op 11 juni. "Wij willen zo hoog mogelijk eindigen. Wij vinden dat we door de poulefase moeten komen. En we denken dat we meer kunnen. Bovendien willen we ons plaatsen voor de Olympische Spelen. Dan zullen we bij de beste drie Europese landen moeten eindigen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen