De Graafschap waarschuwt fans voor betreden veld tegen Ajax

13 mei 2019, 19:05

Het is woensdagavond absoluut niet toegestaan om na afloop van de wedstrijd tussen De Graafschap en Ajax het veld van de Vijverberg te betreden. Dat benadrukt de club uit Doetinchem maandag via de officiële kanalen.

'De Graafschap staat het absoluut niet toe dat supporters het veld betreden', meldt de club maandag. De club heeft absoluut geen trek in een boete van de KNVB, die het kan krijgen als er supporters het veld betreden bij een waarschijnlijk kampioenschap van Ajax. Gebeurt dit wel, dan krijgt de club mogelijk een boete die rond de 15.000 euro ligt. Daarbij heeft De Graafschap op dit moment ook nog een voorwaardelijke straf open staan; bij een veldbetreding loopt de club het aanzienlijke risico van het spelen van een thuiswedstrijd zonder publiek.

Fans die ondanks de regels wel het veld betreden, kunnen een zware straf tegemoet zien. Voor het betreden van het veld staat een boete van 450 euro en een landelijk stadionverbod van 60 maanden. De Graafschap - Ajax begint woensdag, net als de andere Eredivisie-duels, om 19.30 uur.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen