Swart blikt terug op uitspraken: "De Graafschap vroeg erom"

13 mei 2019, 18:16

De wedstrijd tussen De Graafschap en Ajax die komende woensdag gespeeld wordt, doet natuurlijk terugdenken aan de opmerkingen van Sjaak Swart in 2016 de wereld in gooide. De Ajacied zei destijds dat hij hoopte dat De Graafschap zou degraderen en daar staat hij nog steeds achter.

In 2016 liet Ajax de titel liggen op de Vijverberg, waardoor PSV kampioen werd. Swart zei dat hij hoopte dat De Graafschap uit de Eredivisie zou degraderen. "Ik was kwaad, vooral op Ajax", zegt hij tegen FOX Sports. "En daarna op De Graafschap, omdat ze van die gekke dingen gingen zeggen. En toen gingen ze nog degraderen ook. En dan vind ik helemaal niet leuk, want ik vind het een leuk cluppie." De Graafschap verloor toen in de play-offs van Go Ahead Eagles.

Spijt heeft Swart drie jaar later niet van zijn opmerkingen. "Want ze vroegen erom. Dat zag je ook tijdens die wedstrijden tegen Go Ahead. Ze gingen eruit, omdat ze zich verschrikkelijk hadden ingespannen tegen Ajax. Op zich is dat niet erg, maar geen gekke dingen doen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen