Palermo: geen rentree in Serie A, maar degradatie naar Serie C

13 mei 2019, 17:14

Het is een gitzwarte dag voor Palermo. De club van het eiland Sicilië heeft zeer slecht nieuws ontvangen van de Italiaanse voetbalbond. De club is in voorbereiding op de play-offs voor promotie naar de Serie A van volgende week, maar kan dat uit het hoofd zetten. Palermo degradeert namelijk naar de Serie C.

Palermo speelde afgelopen seizoen in de Serie B en sloot het jaar af als nummer drie. Die plaats geeft recht op de play-offs, maar daaraan zal Palermo niet deelnemen. Vanwege de administratieve wanorde heeft de Italiaanse bond besloten om de proflicentie in te trekken. Palermo speelt daardoor komend seizoen in de Serie C.

Daarmee gaat er voorlopig een grote club verloren voor de hoogste twee divisies van Italië. De club, die van oudsher in roze tenues speelt, speelde vanaf 2004 dertien jaar lang in de Serie A. Na de degradatie naar de Serie B in 2017 ging het snel bergafwaarts met de club. In het verleden speelden onder meer Andrea Barzagli, Luca Toni, Paulo Dybala en Edinson Cavani bij de club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen