Groenendijk gaat voor laatste kleine kans met ADO op play-offs

Groenendijk gaat voor laatste kleine kans met ADO op play-offs

13 mei 2019 – Alfons Groenendijk beseft dat de kans dat ADO Den Haag nog de play-offs om Europees voetbal haalt, bijzonder klein is. Toch wil de oefenmeester het seizoen goed en dus winnend afsluiten tegen Willem II. "In voetbal kan alles - dat hebben we vaak gezien - maar de kans is miniem", realiseert de coach zich.Met een achterstand van drie punten en een doelsaldo waarin het acht goals minder heeft dan FC Groningen is de missie van ADO Den Haag bijzonder lastig. Wel weet het zeker dat het bij een overwinning in elk geval in het linkerrijtje in de Eredivisie eindigt. "We zijn aan onze stand verplicht om deze thuiswedstrijd te winnen. We gaan dan ook spelen voor niets minder dan de winst. Hopelijk lukt dat, met een goede wedstrijd. Ik hoop op een goed gevuld stadion. We willen het publiek nog wat bieden en het zou mooi zijn om het linkerrijtje nog te halen", vindt hij.

FC Groningen gaat nog op bezoek bij FC Emmen, ADO Den Haag ontvangt Willem II. Bij een 2-0 nederlaag van FC Groningen en een 7-0 zege van Groenendijk zou het in theorie nog lukken. "Als we de play-offs uiteindelijk op doelsaldo niet halen, zou dat toch ook weer een beetje balen zijn. Dan is zo'n 0-7 tegen PSV extra zonde...", doelt hij op de nederlaag eerder dit seizoen in eigen huis.

Ondanks dat er dus veel gescoord moet worden, gaat Groenendijk niet veel veranderen. "Ik heb geen konijn in mijn hoge goed. De spelers die het de laatste weken goed hebben gedaan zullen weer gaan spelen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 22 augustus 2019

  2. woensdag 21 augustus 2019