El Allouchi over NAC: "Zijn dit seizoen nooit een team geweest"

El Allouchi over NAC: "Zijn dit seizoen nooit een team geweest"

13 mei 2019 – NAC Breda degradeerde zondag officieel uit de Eredivisie door de nederlaag op bezoek bij SC Heerenveen (2-1). De verslagenheid was groot, ook bij Mounir El Allouchi, die geen blad voor de mond nam. "We zijn dit seizoen nooit een team geweest, vorig jaar waren we wel een hechte groep", noemde hij als groot verschil.Dat vertelt hij tegenover het Brabants Dagblad. "Vanaf dag één bungelen we onderaan, we hebben voornamelijk laatste gestaan. Het is duidelijk dat de kwaliteit minder was dan vorig jaar. Nu waren we niet goed genoeg, klaar. Daar moeten we reëel in zijn. We waren geen team. Op details ga ik niet in, we zijn gedegradeerd", wist ook hij.

En dat het met een nipte nederlaag in Friesland - die ontstond na een late treffer van de thuisploeg die met geluk tot stand kwam - was misschien wel veelzeggend. El Allouchi: "Het is shit dat wij er op deze manier uit gaan. Pijnlijk... Als je ziet wat er allemaal gebeurd is dit seizoen, niet normaal. Het was veel, te veel. Zowel op als naast het veld."

Dit seizoen nam de club afscheid van trainer Mitchell van der Gaag en ook op de burelen was het lang onrustig. Zo vertrokken onder andere Hans Smulders en toonde algemeen directeur Justin Goetzee zich solidair met de technische man. Luuc Eisenga en Tom van den Abbeele moeten de club in rustiger vaarwater brengen en terug naar de Eredivisie leiden.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 16 oktober 2019

  2. dinsdag 15 oktober 2019

  3. maandag 14 oktober 2019