Vitesse wil in slotduel 750.000 euro aan televisiegeld veiligstellen

13 mei 2019, 08:40

Vitesse stelde zondag het play-offticket veilig en speelt zodoende woensdag tegen VVV-Venlo in sportief opzicht om des keizers baard. De financiële belangen van de wedstrijd zijn echter groot: lukt het de Arnhemmers om op de ranglijst FC Utrecht onder zich te houden, dan scheelt dat 750.000 euro aan televisiegeld. "Dat is een flinke smak geld", weet trainer Leonid Slutsky.

Door de zege op De Graafschap (6-1) en de nederlaag van FC Utrecht bij Ajax (4-1) staat Vitesse op de vijfde plaats in de Eredivisie. Houdt de club die positie vast, dan ontvangt het volgend seizoen 5,86 miljoen euro in plaats van 5,09 miljoen euro. Slutsky zal derhalve niet een B-elftal opstellen tegen VVV, al krijgt Tim Matavz wel rust. "Met twee wedstrijden in drie dagen wordt de belasting voor hem te zwaar. Wij zijn voorzichtig met Tim. Maar we krijgen Matus Bero en Alexander Büttner weer terug. Daarbij hebben we Charly Musonda. Dat geeft meer mogelijkheden", aldus de Rus tegenover De Gelderlander.

De komende weken hoopt Vitesse zich via de play-offs te plaatsen voor de voorrondes van de Europa League. Bereiken de Arnhemmers uiteindelijk de groepsfase van het toernooi, dan rinkelt de kassa. "Voor Vitesse is dat prijzengeld ontzettend belangrijk", beseft Slutsky. "Natuurlijk is het speelschema in de Europa League niet gunstig. We moeten dan drie voorrondes overleven. Het seizoen begint dan dus in juli al. En er is geen garantie dat we de groepsfase bereiken. Dat is afgelopen jaar wel gebleken. Maar wij zetten vol in op Europa."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen