Laatste advies Schaars: "Men mag hier weleens wat trotser zijn"

13 mei 2019, 08:14

Stijn Schaars was zondagmiddag graag voor een laatste keer in actie gekomen in het Abe Lenstra Stadion, maar een blessure gooide roet in het eten. Desondanks kreeg de 35-jarige middenvelder, die zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt, na het duel met NAC Breda (2-1) een passend afscheid. Bij zijn vertrek gaf hij sc Heerenveen nog een laatste advies.

"Ze mogen hier weleens wat trotser zijn", stelt Schaars in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Heerenveen heeft een fantastisch tenue, een mooi stadion en veel potentie. Ik vind de tendens bij en rond de club weleens te negatief. Natuurlijk moet er het nodige gebeuren. Denk aan de jeugdaccommodatie, die moet worden verbeterd. Maar je krijgt dingen alleen met positieve energie voor elkaar, niet door alleen maar te zeggen wat niet goed is."

In aanloop naar het duel met NAC liep Schaars een blessure op, waardoor hij tijdens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen niet in actie kon komen. Een geluk bij een ongeluk: de middenvelder kon zich voegen bij zijn vrienden en familie in een gehuurde skybox. "We hebben er maar het beste van gemaakt", zegt Schaars, die door een dubbele beenbreuk bijna het hele seizoen heeft gemist. "Vanochtend zei mijn zoon Justin: 'Ik vind het helemaal niet leuk dat je vandaag niet kunt spelen en dat je sowieso helemaal niet meer gaat voetballen. Dan kan ik niet meer komen kijken.' De kinderen hebben de laatste jaren intensief beleefd. Ze zagen soms grote spelers van dichtbij. Ze hebben ervan genoten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen