Van Hanegem over terechte titel Ajax: 'Europese pijn blijft'

Van Hanegem over terechte titel Ajax: 'Europese pijn blijft'

13 mei 2019 – Willem van Hanegem denkt dat ondanks het naderende en al officieuze landskampioenschap van Ajax, dat de pijn van de Europese uitschakeling voor altijd zal blijven. "Zoals ik nooit meer ben vergeten dat we het seizoen na de winst van de Europacup I werden uitgeschakeld door UT Arad. Dat zijn gewoon pijnlijke momenten voor een sportman", aldus De Kromme uit eigen ervaring.Dat schrijft hij in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. "Als woensdag de titel officieel is, dan nog zal de kater van de verloren halve finale van de Champions League er zijn. Sterker nog, die zal er altijd zijn", schrijft het Feyenoord-icoon, die wel vindt dat de Amsterdammers de uitschakeling ook aan zichzelf kunnen wijten.

"Ze riepen het ook over zichzelf af. Ze stonden na anderhalve wedstrijd met 3-0 voor en dat mag je niet meer weggeven. Dan is het vervelend dat het in de blessuretijd gebeurt, maar vanwege dat vervelende gedoe van Andre Onana duurt die steevast een paar minuten langer. Omdat hij maar blijft klieren", aldus Van Hanegem, die Ajax wel de terechte kampioen vindt.

"PSV begon fris aan het seizoen, maar zakte na de winterstop ver weg. Ajax heeft betere spelers, speelde ook beter voetbal. En hoewel ze ook in Europa actief waren, bleven ze scherper dan de concurrentie. Dat FC Utrecht gisteren met 0-1 voor kwam, bleek geen groot probleem. Utrecht was veel te zwak om het Ajax écht moeilijk te maken", zag hij.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 29 oktober 2020

  2. woensdag 28 oktober 2020