Eijer vertrekt ondanks doorlopend contract bij Fortuna Sittard

Eijer vertrekt ondanks doorlopend contract bij Fortuna Sittard

13 mei 2019 – René Eijer is volgend seizoen niet meer de hoofdtrainer van Fortuna Sittard. Na een uitgebreide evaluatie gaan de partijen in goed overleg uit elkaar, ondanks dat het contract van de coach nog tot medio 2020 doorliep. Zodoende wordt het thuisduel met Feyenoord de laatste wedstrijd van Eijer in dienst van Fortuna.Het nieuws uit Sittard komt daags nadat Fortuna zich definitief veilig speelde in de Eredivisie. Ondanks dat Eijer de Limburgers naar handhaving heeft geleid, vertrekt hij. "Voor volgend seizoen vinden er een aantal structurele veranderingen plaats, onder andere om de kwaliteit van de trainingen naar een nog hoger plan te tillen. Dat houdt onder meer in dat er meer veldwerk nodig gaat zijn en dat moet ook van de hoofdtrainer komen. Die moet dus een soort dubbelrol gaan spelen", begint Eijer, die door de ziekte MS fysiek beperkt is.

"Ik kan me weliswaar zonder moeite op het veld begeven, maar als er zaken voorgedaan moeten worden dan moet ik afhaken. Bijvoorbeeld als je als staf meer met linies wil trainen. Ik kan daaraan minder toevoegen, waardoor ik een stuk minder voldoening uit mijn job haal.  Na een uitgebreide evaluatie van het seizoen hebben we daarom in goed overleg besloten om na dit seizoen uit elkaar te gaan. Met pijn in het hart, dat wel. Maar ik ben nog niet klaar, want ik hoop in de toekomst mijn kennis en ervaring elders in te kunnen zetten", vervolgt hij.

Algemeen directeur Ivo Pfennings noemt Eijer een voorbeeld. "René is altijd positief en denkt in mogelijkheden. Tijdens onze evaluatie van het afgelopen seizoen en vooruitblikkend op het komende seizoen kwamen we echter beiden tot de conclusie dat het beter is dat onze wegen na dit seizoen scheiden. René is het type Engelse manager. Het is gebleken dat wij toch een ander soort trainer zoeken die ook de rol van veldtrainer op zich kan nemen. Deze beslissing is uiteindelijk het beste voor beide partijen. Ik roep de fans op om op grootse wijze afscheid te nemen van René komende wedstrijd, zoals alleen zij dat kunnen. Dat heeft hij absoluut verdiend! De handhaving komt mede op zijn conto."

Eijer werd een klein jaar geleden aangesteld door Fortuna. Samen met Kevin Hofland, die nog niet over de nodige papieren beschikt om hoofdtrainer te zijn, vormde hij een trainersduo. Hofland is op dit moment bezig met de hoogste trainersopleiding van de KNVB.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 19 augustus 2019

  2. zondag 18 augustus 2019