Carrière Boer ten einde: "Ik ben niet zo'n tranentrekker"

Carrière Boer ten einde: "Ik ben niet zo'n tranentrekker"

12 mei 2019 – Na achttien jaar profvoetbal is de carrière van Diederik Boer zondag ten einde gekomen. De 38-jarige doelman speelde zondag zijn laatste duel voor PEC Zwolle en verloor met 2-4 van VVV-Venlo. Hij is trots op zijn loopbaan.Echt emotioneel wordt hij er desondanks niet van, zegt hij tegen RTV Oost. "Het was een wedstrijd zoals alle andere wedstrijden. De voorbereiding is hetzelfde geweest dus wat dat betreft is daar niet zo heel veel verschil in geweest", zegt Boer, die niet blij is met hoe de wedstrijd verliep. "Het was een matige wedstrijd van onze kant. Deze moeten we, zoals meerdere wedstrijden dit seizoen, heel snel vergeten."

Al met al overheerst de trots bij de routinier, die ook nog bij Ajax onder contract stond. "Ik heb hier prachtige jaren gehad en prachtige dingen mee mogen maken bij deze club. Ik besef heel goed dat het iets unieks is. Voordat wij de beker en Johan Cruijff Schaal wonnen, was het honderd jaar geleden dat PEC een keer wat gewonnen heeft. Dus we moeten ons realiseren dat het een geweldig iets is geweest. Daar ben ik enorm trots op, dat ik daar onderdeel van heb mogen uitmaken."

De keeper liet zondag ondanks het feit dat zijn loopbaan ten einde is, geen tranen. "Ik wist natuurlijk al een tijdje dat ik ging stoppen", zegt de sluitpost. "Daar stel je je op in. Ik ben ook niet zo'n tranentrekker die hier even gaat huilen. Dus wat dat betreft ben ik daar wel heel nuchter in."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 22 augustus 2019

  2. woensdag 21 augustus 2019

  3. dinsdag 20 augustus 2019