Lyon imponeert en slaat op goed moment toe in Ligue 1

12 mei 2019, 23:06   Bijgewerkt: 12 mei 2019, 23:22

De strijd om de Champions League-tickets in de Ligue 1 is nog altijd niet gestreden. Olympique Lyon heeft zichzelf zondag een uitstekende dienst bewezen door met 0-3 te winnen bij Olympique Marseille.

Memphis Depay stond in de basis bij de bezoekers en zag Maxwel Cornet na 25 minuten de 0-1 maken. Vervolgens bleef het lang spannend in Marseille, maar in de slotfase sloeg Lyon tweemaal genadeloos toe. Moussa Dembele maakte vijf minuten voor tijd en alle spanning een eind door de 0-2 te scoren en vervolgens was ook Cornet wederom doeltreffend. Dat Duje Caleta-Car aan de kant van Marseille 25 minuten voor het einde rood kreeg, hielp Lyon uiteraard. Bij Marseille speelde Kevin Strootman de hele wedstrijd.

Lyon is nu vier duels op rij ongeslagen en staat dankzij de overwinning stevig op de derde plaats, die recht geeft op de voorronde van de Champions League. De voorsprong op Saint-Etienne bedraagt vier punten. Marseille staat zesde en weet na de nederlaag van vanavond dat er volgend seizoen geen Europees voetbal wordt gespeeld. Er staan in Frankrijk nog twee speelronden op het menu.