Huntelaar viert titelfeestje alvast: "We zijn kampioen hoor"

Huntelaar viert titelfeestje alvast: "We zijn kampioen hoor"

12 mei 2019 – Erik ten Hag houdt nog een heel kleine slag om de arm, maar Klaas-Jan Huntelaar weet het zeker: Ajax heeft de landstitel binnen. De Amsterdammers kunnen het kampioenschap alleen nog maar in theorie verspelen. "We zijn het gewoon. We zijn kampioen hoor", aldus de 36-jarige spits.Voor Huntelaar is het pas zijn eerste echte landstitel. Hij werd in een ver verleden kampioen met PSV, maar kwam in het seizoen 2002/2003 slechts een kwartier in actie voor de Eindhovenaren. Bij Real Madrid, AC Milan en Schalke 04 werd hij nooit landskampioen. "Maar nu is hij binnen", jubelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Ajax staat met nog één speelronde te gaan drie punten en veertien goals voor op PSV. "Veertien doelpunten is een veel te groot verschil. Ik ben hier gekomen om kampioen te worden en dat is nu gelukt. De titel was het belangrijkste dit seizoen", zegt de aanvaller, die scoorde tegen FC Utrecht (4-1). "De Champions League kwam er bij. Een voorsprong van 3-0 op de Spurs mag je nooit meer verspelen. Maar goed, dat hebben we wel gedaan."

"We hebben het dit seizoen met z'n allen gedaan", gaat de spits door. "Ook met de supporters. Die stonden gisteren alweer bij ons hotel toen we verzamelden. Dat gaf ons een enorme boost. Zij waren er altijd, ze verdienen deze titel."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 19 augustus 2019

  2. zondag 18 augustus 2019