Goed nieuws voor Bosz: Frankfurt weer ten onder in Bundesliga

12 mei 2019, 20:00

Bayer Leverkusen speelde zaterdag gelijk, maar heeft desondanks een prima weekend gekend in de strijd om de Europese tickets. De concurrentie verspeelde namelijk massaal punten. Ook Eintracht Frankfurt deed dat zondag door met 0-2 te verliezen van FSV Mainz 05.

Frankfurt werd donderdag na penalty's uitgeschakeld door Chelsea in de halve finales van de Europa League en was die tik duidelijk niet binnen een paar dagen te boven komen. Tegen Mainz maakte het team een uitgebluste indruk en werd er met 0-2 verloren. Beide goals werden gemaakt door Anthony Ujah en vielen in het eerste kwartier na rust. Bij Mainz stond Jean-Paul Boëtius in de basis, terwijl Jonathan De Guzman en Sebastian Haller invielen bij de thuisploeg.

Frankfurt heeft door de nederlaag nu vijf competitieduels op rij niet meer gewonnen. Vorige week werd er nog met 6-1 verloren bij Bayer Leverkusen. De ploeg van Bosz staat vijfde, met evenveel punten als nummer vier Borussia Mönchengladbach. Frankfurt had lange tijd goede papieren voor een Champions League-ticket, maar staat een speelronde voor het einde op de zesde plaats met een punt minder dan Leverkusen. Bovendien brengt Frankfurt op de slotdag een bezoek aan koploper Bayern München.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen