Brugge breekt titelrace in België weer open met zege op Genk

Brugge breekt titelrace in België weer open met zege op Genk

12 mei 2019 – Club Brugge heeft de laatste strohalm in de Belgische titelrace gepakt. De Vlamingen wonnen zondagavond het rechtstreeks gevecht met koploper KRC Genk (3-1). Met nog twee wedstrijden op het programma is het verschil tussen beide ploegen slechts drie punten.De beginfase startte onheilspellend voor Club Brugge, waar Stefano Denswil en Ruud Vormer in de basis startten. Sebastien Dewaes bezorgde de bezoekers een droomstart. Virtueel kampioen bereikte Genk de rust, maar wist Club Brugge na de pauze de rollen om te draaien. Slechts een kwartier hadden de gastheren daarvoor nodig.

Brugge's gelijkmaker kwam deels op het conto van Vormer, die een hoekschop op het hoofd van doelpuntenmaker Hans Vanaken legde. Invaller Lois Openda hielp de thuisploeg tien minuten later aan een voorsprong. Krepin Diatta deelde een nieuwe mokerslag uit aan KRC Genk. Verslagen was de lijstaanvoerder nog niet definitief. Want na de gemiste strafschop van Vanaken voor 4-1 kreeg Zinho Gano vlak voor tijd de aansluitingstreffer nog voor elkaar.

Nog eventjes moest Brugge, waar Arnaut Danjuma en Sofyan Amrabat negentig minuten op de bank zaten, al zeilen bijzetten om de zege over de streep te trekken. Dat lukte ternauwernood, want in de extra tijd raakte Genk nog de paal. In ieder geval is de titelstrijd in België weer spannend en staan er nog twee interessante competitierondes op het programma. Daarin speelt Club Brugge nog tegen Standard Luik (uit) en Antwerp (thuis) en gaat Genk nog op bezoek bij Anderlecht en sluit het de competitie af met een thuiswedstrijd tegen Standard Luik.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 19 augustus 2019

  2. zondag 18 augustus 2019