Moniz kent gekke middag met Excelsior: "Dit is historisch"

12 mei 2019, 19:07

Op de voorlaatste speeldag van de Eredivisie is Excelsior van de zeventiende naar de zestiende plek gestegen in de Eredivisie. Lang zag het daar echter niet naar uit, aangezien de ploeg met 4-2 achter stond bij Heracles Almelo. Toch werd er met 4-5 gewonnen. Ricardo Moniz is trots.

Moniz kende een bizarre middag met zijn ploeg en stond na afloop de media te woord, nog nahijgend van de wedstrijd in Almelo. "Dit is historisch: 5-4, negen goals", zegt hij tegen RTV Rijnmond. Toch is hij ook kritisch op zijn ploeg. "Ons eigen balbezit maakt hen sterk. Ons eigen balbezit mag niet leiden tot balverlies zoals in Den Haag en dat je in de omschakeling geslacht wordt."

Moniz schoot dus direct weer in de analytische modus. "Dat kan niet, je organisatie op het middenveld. De ruimte voor de verdediging moet worden bezet. Bij de 4-2 kan hij gewoon vrij inschieten, dat was bij Tapia ook. Dat zijn fouten, die mag je niet maken. Maar deze wedstrijd geeft wel goede moed. Zeker als we tegen AZ nog een goed resultaat halen", zegt de coach, die weet dat hij na het seizoen met zijn team de play-offs in gaat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen