FC Emmen speelt zich veilig: "Dit moet nog even landen"

12 mei 2019, 18:10

FC Emmen was voorafgaand aan het seizoen de gedoodverfde degradant, maar heeft zich op de een na laatste speeldag verzekerd van nog een jaar Eredivisie-voetbal. Op eigen kracht speelden de Emmenaren zich zondag veilig door met 2-3 te winnen van Willem II. Trainer Dick Lukkien kan zijn geluk niet op na de spectaculaire zege in Tilburg.

Emmen stond na veertig minuten met 2-0 achter, maar boog door doelpunten van Luciano Slagveer, Hilal Ben Moussa en Michael de Leeuw de achterstand om in een 2-3 voorsprong. "Het is nog heel onwerkelijk. Ik heb bij heel veel mensen emoties gezien. Dit moet nog even landen, maar ik ben heel blij", vertelt Lukkien aan FOX Sports.

"We hebben een hartstikke wisselvallig jaar gehad. We hebben moeten wennen aan de competitie en zijn in de competitie gegroeid. Als je dan als gedoodverfde degradant er in één keer in blijft, dan verdient dat een groot compliment", vervolgt de dolblije trainer. "Ik ben vooral heel blij dat we het volledig op eigen kracht doen. Dat maakt me apetrots."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen