De Graafschap bikkelhard onderuit: "We laten onszelf verzuipen"

De Graafschap bikkelhard onderuit: "We laten onszelf verzuipen"

12 mei 2019 – Nigel Bertrams is witheet na de harde nederlaag van De Graafschap bij Vitesse. Door de 6-1 in Arnhem moeten de Doetinchemmers via de play-offs degradatie ontlopen. De doelman vreest het ergste. "Als we dan zo voor de dag komen als vandaag, hebben we er niks te zoeken", zegt Bertrams."Maar hopelijk was dit een incident", aldus de sluitpost tegen Omroep Gelderland. "Ongelooflijk, we laten onszelf verzuipen. Ik ben echt woedend. De knop moet snel om, want woensdag is de volgende pot weer en dan de play-offs. Vier hele belangrijke wedstrijden waarin we er alles aan moeten doen om in de Eredivisie te blijven. In de play-offs kan alles gebeuren en zullen we zo scherp moeten zijn als een mes."

Trainer Henk de Jong moest even bijkomen van de nederlaag. "Het was een vervelende middag voor ons. We hebben terecht verloren van een veel beter Vitesse", zegt de trainer op het clubkanaal van de Superboeren. "De eerste 20 tot 25 minuten was er weinig aan de hand. Uit het niets scoorde Vitesse: een eigen doelpunt van ons. Daarna zakten we door de ondergrens en lieten we elkaar verzuipen. Dat is onze club onwaardig. Vitesse is op alle posities beter en dat kon je vandaag goed zien."

Aanstaande woensdag speelt De Graafschap thuis tegen aanstaand kampioen Ajax. "We kunnen natuurlijk thuis verliezen van Ajax. Gaan we dan alles in de war gooien? Nee, dan zouden we gek zijn. We hadden twaalf punten in de winterstop en zijn nu geplaatst voor de nacompetitie. Hierna begint het voor ons en spelen we meer op ons eigen niveau. Ik hoop dat we ons handhaven, dan hebben we een wereldprestatie geleverd."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 26 oktober 2020

  2. zondag 25 oktober 2020