Kippenvel bij De Ligt: "Kunnen terugkijken op geweldig seizoen"

Kippenvel bij De Ligt: "Kunnen terugkijken op geweldig seizoen"

12 mei 2019 – Uiteraard doet de uitschakeling in de Champions League nog altijd pijn bij Ajax, maar de Amsterdammers hebben zondag wel reden gekregen voor een feestje. De ploeg van Erik ten Hag won met 4-1 van FC Utrecht en is door het verlies van PSV zo goed als zeker van de titel. Matthijs de Ligt is content.De aanvoerder vierde met zijn ploeg feest op het veld van Ajax en weet dat de titel officieus binnen is. "In principe, als we gewoon ons ding doen, kan het ons niet meer ontglippen. Maar het is nu officieus, dus dan moet je altijd even een klein beetje oppassen. Maar het lijkt me dat dit wel gespeeld is", zegt hij tegen FOX Sports. "Wij zullen met een grote uitslag moeten verliezen en PSV met een San Marino-uitslag moeten winnen. Het is aan ons om woensdag gewoon de schaal te pakken met een overwinning."

De Ligt krijgt tijdens het duel met Utrecht door dat PSV op achterstand was gekomen in Alkmaar. "Ik kreeg wel door dat het 1-0 werd, maar daarna wist ik niet hoe het geëindigd was. Toen het in de slotfase nog steeds 1-0 stond, werd het wel heel spannend", aldus de captain.

De Ligt is blij dat er na de nederlaag tegen Tottenham Hotspur nu weer gelachen wordt in Amsterdam. "Je zult de pijn altijd voelen, maar je hebt voorafgaand aan het seizoen als doel om de beker en de Eredivisie te winnen. De beker hebben we al en de Eredivisie gaan we normaal gesproken winnen. Natuurlijk doet het pijn om de Champions League-finale te missen, maar we kunnen allemaal terugkijken op een geweldig seizoen. Ik krijg er kippenvel van. We hebben vandaag laten zien dat we mentaal heel sterk zijn."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 19 augustus 2019

  2. zondag 18 augustus 2019