Mlapa verpest met hattrick afscheid van Stam en Boer bij PEC

Mlapa verpest met hattrick afscheid van Stam en Boer bij PEC

12 mei 2019 – Jaap Stam heeft zijn laatste thuiswedstrijd als trainer van PEC Zwolle met 2-4 verloren. VVV-Venlo was verantwoordelijk voor het verpestte afscheid van de toekomstig Feyenoord-coach. Dat gebeurde door toedoen van een hattrick van Peniel Mlapa.Stam gunde Diederik Boer een basisplaats. De 38-doelman beëindigt na dit seizoen zijn carrière. Wat een mooi afscheid had moeten worden, werd er een om snel te vergeten. De start was nog veelbelovend met een goede redding op de aanstormende Jay-Roy Grot en de openingstreffer van Lennart Thy.

Door persoonlijke fouten, ook van Boer, gaf PEC alles uit handen. De gelijkmaker viel na balverlies van oud-VVV'er  Vito van Crooy, dat werd afgestraft door Mlapa. Vervolgens zag PEC er niet goed uit bij een hoekschop. Mlapa kon doodeenvoudig binnenkopen. Voor de Blauwvingers was dat het veertiende (!) tegendoelpunt vanuit een corner.

Boer ging de fout in bij de 1-3 van VVV. Een afstandsschot van Peter van Ooijen ging recht op hem af, maar liet de doelman bal glippen. Boer moest ook nog een vierde keer vissen, toen Mlapa zijn hattrick compleet maakte. Stanley Elbers deed nog wel wat terug, maar bleef het in de Hanzestad 2-4.

Man of the Match: Peniel Mlapa (8)

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021

  3. woensdag 3 maart 2021