Feyenoord verliest bij afscheid Van Persie en Gio

Feyenoord verliest bij afscheid Van Persie en Gio

12 mei 2019 – Feyenoord heeft vanmiddag met 0-2 verloren van ADO Den Haag. Voor beide ploegen stond er niet veel meer op het spel waardoor de wedstrijd geheel in het teken kon staan van het afscheid van Robin van Persie en Giovanni van Bronckhorst. Door goals van Erik Falkenburg en Sheraldo Becker was het resultaat teleurstellend voor Feyenoord, maar het eerbetoon aan van Persie was prachtig. In de laatste minuut werd een erehaag gemaakt voor Oranje's topscorer aller tijden en nam hij onder een staande ovatie afscheid van het Rotterdamse publiek.Bij opkomst was er een groot spandoek voor beide heren, waarop het woord 'Legends' groot te lezen was. Ook speelde Feyenoord in een speciaal tenue, ter ere van RvP. Van Bronckhorst behaalde in vier jaar tijd vijf prijzen met Feyenoord en is daarmee de succesvolste Feyenoord-trainer ooit. Van Persie doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord, waarna hij op jonge leeftijd naar Arsenal vertrok, vorig jaar keerde hij terug en won hij de beker en de Johan Cruijff schaal.

Meedoen om de titel kon Feyenoord niet met Van Persie in de gelederen. Het hoogst haalbare was dit seizoen de derde plek. De Rotterdammers hadden dit notering in een eerder stadium al veiliggesteld. Dat zorgde er niet voor dat Feyenoord vrijuit ging spelen tegen ADO. De eerste helft verliep stroef voor Feyenoord, het had veelvuldig de bal maar tot echt grote kansen kwam dit niet. De spelers waren eigenlijk constant op zoek naar Van Persie. Bij vlagen zag men dan ook weer de grote klasse van 'de zilveren vos'.

Na een half uur spelen kreeg Van Persie zijn eerste kans, hij zette de aanval zelf op en liep door naar de zestien. Een chipje van Steven Berghuis werd in één keer gekopt door Van Persie, maar de bal ging net naast. Niet veel later was het opnieuw Van Persie. Een actie van een straatvoetballer pur sang, op de vierkante meter slalomde hij langs een aantal ADO-benen en mikte hij de bal maar net naast. Waar het eigenlijk wachten was op een treffer van Van Persie, viel de goal aan de andere kant. In eerste instantie redde Kenneth Vermeer geweldig op een kopbal van Erik Falkenburg, maar in de corner die volgde was het alsnog Falkenburg die raak kopte en ADO op een 0-1 voorsprong zette.

In de tweede helft ging Feyenoord nog meer op zoek naar een treffer en wie anders dan Van Persie werd hierin veelvuldig gezocht, hij kreeg dan ook de grootste kansen maar keer op keer was Robert Zwinkels de grootste sta-in-de-weg. De eerste kans creëerde Van Persie zelf, hij kapte zich knap vrij en schoot met rechts op de benen van Zwinkels. Niet veel later, opnieuw een typische Van Persie actie, een hoog balletje werd haarfijn gecontroleerd op de borst, maar weer was het Zwinkels die fantastisch redde.

Wat een feestelijke middag had moeten worden, mondde steeds meer uit in een teleurstelling. Al helemaal toen Becker keurig de 0-2 tegen de touwen schoot. In de slotfase werden nog alle zeilen bij gezet om Van Persie die goal te gunnen, maar deze zou er helaas niet meer komen. Dat Van Persie gretig was voor deze goal bleek maar weer toen Van Bronckhorst de spits wilde gaan wisselen. Feyenoord had echter nog een kansrijke vrije trap staan, Van Persie gaf aan deze vrije trap nog te willen afwachten en zo geschiedde. Deze werd weggekopt, waarna Van Persie alsnog gewisseld werd. Dit was een speciaal moment, beide ploegen vormden een erehaag voor van Persie. Onder luid gezang nam de spits afscheid van zijn publiek, voor de laatste keer. Een kippenvelmoment voor iedereen in het stadion en de afsluiting van een prachtige carrière. Ook Van Bronckhorst werd in de laatste minuten luidkeels toegezongen en kan terugkijken op een prachtige periode bij Feyenoord. Volgende week zal hij in Sittard zijn laatste wedstrijd coachen voor Feyenoord.

Opstellingen en beoordelingen*:
Feyenoord: Kenneth Vermeer 6; Jerry St. Juste 6, Eric Botteghin 6, Sven van Beek 5, Tyrell Malacia 5; Jordy Clasie 5 (65. Nicolai Jørgensen 5), Jens Toornstra 5, Tonny Vilhena 5; Steven Berghuis 6, Robin van Persie 8 (90. Dylan Vente -) , Sam Larsson 5 (72. Orkun Kökcu 6)

ADO Den Haag: Robert Zwinkels 7,5; Dion Malone 6,5, Tom Beugelsdijk 6,5, Wilfried Kanon 7, Aaron Meijers 6,5; Danny Bakker 6, Lex Immers 6, Abdenasser El Khayati 6; Sheraldo Becker 7, Erik Falkenburg 7 (88. Thijmen Goppel -), John Goossens 5 (29. Tomas Necid 6)

Man of the match: Robin van Persie

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 22 augustus 2019

  2. woensdag 21 augustus 2019

  3. dinsdag 20 augustus 2019