Van Bommel zegt wat hij vindt: "Niet zomaar lukraak iets roepen"

Van Bommel zegt wat hij vindt: "Niet zomaar lukraak iets roepen"

12 mei 2019 – Mark van Bommel acht de kans groot dat PSV de titel pakt, als de Eindhovenaren hun laatste twee wedstrijden winnen. Vanuit zijn ervaring als speler heeft hij daar de groep van PSV op voorbereid. "Het belangrijkste is dat ik weet wat er in de hoofden van de spelers rond gaat", zegt de trainer."Dat kan natuurlijk niet voor honderd procent. Iedereen heeft een ander karakter en gaat er anders mee om", zegt Van Bommel tegen FOX Sports voor de aftrap van de uitwedstrijd tegen AZ. "Maar je kunt ze wel rustiger krijgen en er beter op voorbereiden."

Dat mensen een mening over hem hebben, doet Van Bommel weinig. "Ik hoor het en lees het. Als ik wat vind, zeg ik dat. Mensen kunnen dat wel of niet leuk vinden, maar ik kan het wel onderbouwen. Ik ga niet zomaar wat roepen. Je kunt wel roepen dat iets slecht is, maar vertel dan even wat slecht is. Als ik iets in de pers zeg, probeer ik iets te zeggen waarover nagedacht is en wil ik niet zomaar lukraak iets roepen."

De oefenmeester kiest tegen AZ voor Cody Gakpo, die de geblesseerde Hirving Lozano vervangt. "Natuurlijk verandert er wat. Cody heeft een ander karakter en andere kwaliteiten. Hij is in vorm. Als hij erin komt, gebeurt er wat. Hij kan goed tussen de linies spelen, weet waar hij moet lopen, heeft oog voor medespelers en kan scoren."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 24 augustus 2019

  2. vrijdag 23 augustus 2019