Heerenveen hoopt volgend seizoen op Vlap: "Heeft nog contract"

Heerenveen hoopt volgend seizoen op Vlap: "Heeft nog contract"

12 mei 2019 – Als het aan sc Heerenveen ligt, draagt smaakmaker Michel Vlap volgend seizoen nog steeds de clubkleuren van de Friezen. De aanvallende middenvelder die dit seizoen zestien treffers maakte werd eerder in verband gebracht met een buitenlandse transfer, maar volgens technisch directeur Gerry Hamstra zullen die dan wel de portemonnee moeten trekken."Vlap heeft nog een contract voor drie jaar", zei Hamstra in het tv-programma De Tafel van Kees van FOX Sports. Volgens Hamstra zal Vlap een heleboel moeten kosten, maar een exact prijskaartje vanuit de club is er niet. "Wij hebben bewust geen vraagprijs genoemd, omdat hij nog een driejarig contract heeft." Bij Heerenveen hopen ze er dan ook op dat Vlap ondanks de buitenlandse interesse gewoon nog een jaar blijft. "Wij zijn bezig met het elftal voor volgend jaar en Michel speelt daar een belangrijke rol in."

Lees ook'Anderlecht en Duitse clubs willen dure Michel Vlap'

Spits Sam Lammers, die dit seizoen vijftien treffers voor zijn rekening nam, keert naar alle waarschijnlijkheid niet terug in het Abe Lenstra Stadion. "Het zal lastig worden om Sam te houden, de kans is groot dat we hem niet nog een keer kunnen huren."

Hoofdtrainer 
Naast het samenstellen van de selectie moet Hamstra ook nog zijn hoofd buigen over de trainerspositie voor komend seizoen. Jan Olde Riekerink mocht vanwege teleurstellende resultaten het seizoen bij Heerenveen niet afmaken, waarna assistent Johnny Jansen het roer overnam. Hij wil graag hoofdtrainer in Friesland blijven, maar volgens Hamstra is daar nog geen besluit over genomen. "Ik ga deze week met hem om de tafel. Wij kennen zijn ambities om hoofdtrainer te worden en die kans is aanwezig. Maar het moet kloppen, het moment moet er zijn." Hamstra zegt nog niet met andere trainers te hebben gesproken.

Lees ookJansen zet vol in op hoofdtrainerschap bij sc Heerenveen

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 25 augustus 2019

  2. zaterdag 24 augustus 2019

  3. vrijdag 23 augustus 2019