Spoorboekje: ErediVisie, Leeuwinnen starten WK-voorbereiding

Spoorboekje: ErediVisie, Leeuwinnen starten WK-voorbereiding

13 mei 2019 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 13 mei.Nieuws

Transfer Kuwas
Heracles Almelo bevestigt vandaag dat Brandley Kuwas komende zomer de overstap maakt naar de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij bij een nog onbekende club uit Dubai tekent. Oud-voorzitter Jan Smit praatte gisteren zijn mond voorbij en verraadde per ongeluk dat de linkspoot volgend seizoen niet meer in Almelo speelt.

Start WK-voorbereiding Oranje Leeuwinnen
In Zeist beginnen de Oranje Leeuwinnen vandaag aan de eerste trainingsstage ter voorbereiding op het WK in Frankrijk. Omdat veel speelsters nog clubverplichtingen hebben, zal bondscoach Sarina Wiegman niet direct met haar volledige WK-selectie aan de slag kunnen. Zo sluiten Lieke Martens en Shanice van de Sanden pas aan het einde van de maand aan.

Specials

ErediVisie
De titelrace is beslist: Ajax mag zich officieus kampioen van de Eredivisie noemen. Niet alleen de Amsterdammers, ook FC Emmen vierde gisteren feest. De gedoodverfde degradatiekandidaat speelde zich op eigen kracht veilig en komt ook volgend seizoen uit op het hoogste niveau. Voor NAC is het doek daarentegen definitief gevallen. In onze wekelijkse rubriek ErediVisie komen de opvallendste zaken van de afgelopen speelronde voorbij.

Wedstrijden

Besiktas - Alanyaspor (19.00 uur)
Het is voor Besiktas in theorie nog mogelijk om de Turkse titel te winnen, maar waarschijnlijk zal Galatasaray of Istanbul Basaksehir de SüperLig winnen. Om toch nog een kleine kans op het kampioenschap te maken, moet Besiktas vanavond winnen van Alanyaspor. Gebeurt dat, dan nadert de club uit Istanboel de koplopers met nog twee wedstrijden te gaan tot vier punten.

Internazionale - Chievo Verona (21.00 uur)
Door nipt te winnen van Fiorentina staat AC Milan weer op één punt van stadsgenoot Internazionale. In de strijd om een Champions League-ticket kan Inter, dat vierde staat, vanavond goede zaken doen tegen het al gedegradeerde Chievo Verona. Bij winst klimt de club uit Milaan naar de derde plaats en vergroot het de voorsprong op nummer vijf AC Milan weer tot vier punten, met daarna nog maar twee wedstrijden te spelen in de Serie A.

Kwartfinales EK-17 (17.30 en 20.00 uur)
Het Nederlands elftal onder-17 won zondag in de kwartfinale van het Europees kampioenschap in Ierland van de leeftijdsgenoten van België en ook Frankrijk speelde al tegen Tsjechië. Vanavond staan de twee laatste kwartfinales op het programma en daarna weten we hoe de halve eindstrijd eruit zal gaan zien. Italië en Portugal beginnen om 17.30 uur aan hun wedstrijd en Hongarije en Spanje spelen om 20.00 uur de laatste kwartfinale.

Voetbal op tv

19.50 uur: Peptalk, Ziggo Sport, praatprogramma
20.00 uur: Vrouwenvoetbalpraat, FOX Sports 1, voetbalpraatprogramma
20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbalpraatprogramma
22.00 uur: Natafelen, FOX Sports 1, voetbalpraatprogramma

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 27 mei 2019

  2. zondag 26 mei 2019

  3. zaterdag 25 mei 2019