Thom Haye promoveert met Lecce naar de Serie A

Thom Haye promoveert met Lecce naar de Serie A

12 mei 2019 – Er is volgend seizoen nog een Nederlander actief in de Serie A. Thom Haye verzekerde zich gisteren met zijn ploeg Lecce van promotie naar het hoogste niveau in Italië. Vorig seizoen promoveerde de club nog van het derde naar het tweede niveau.Een 2-1 thuisoverwinning van Lecce op nummer zeven Spezia, met Nederlander Alessio Da Cruz in de basis, bleek genoeg om de tweede plaats in handen te houden en zo rechtstreeks te promoveren. De winnende doelpunten kwamen op naam van Jacopo Petriccione en Andrea La Mantia. De belangrijkste concurrent Palermo hielp hun eigen kans op rechtstreekse promotie om zeep door met 2-2 gelijk te spelen in het thuisduel met Cittadella. Eerder was kampioen Brescia al gepromoveerd naar de Serie A.

Lees ookBrescia keert na afwezigheid van acht jaar terug in Serie A

De inbreng van Haye in de promotie van Lecce was beperkt. De middenvelder, die afgelopen zomer transfervrij overkwam van Willem II, kwam in totaal in 13 van de 36 wedstrijden in actie. In de wedstrijd tegen Spezia bleef de oud-speler van AZ negentig minuten op de bank. Het is de vraag wat zijn bijdrage zal zijn op het hoogste niveau. Lecce degradeerde in 2012 uit de Serie A en werd daarna vanwege beschuldigingen van omkoping zelfs teruggezet naar het derde niveau, waar zij dus pas vorig seizoen uit wisten te klimmen.

Lecce en Brescia nemen in de hoogste Italiaanse afdeling de plekken in van Chievo Verona en Frosinone, die al degradeerden. Nog zeven clubs maken kans om als derde af te dalen naar de Serie B, waaronder het Nederlands getinte Udinese van Bram Nuytinck, Hidde ter Avest en Marvin Zeegelaar. Op dit moment staat Empoli er het slechtste voor op de achttiende plaats en met twee punten achterstand op de veilige zeventiende plek. Vanuit de Serie B maken nog zes teams kans op promotie, zij gaan de komende weken play-offs spelen voor het laatste ticket in de Serie A.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 24 augustus 2019

  2. vrijdag 23 augustus 2019