Omhaal bezorgt Biseswar Griekse dubbel met PAOK Saloniki

12 mei 2019, 09:28   Bijgewerkt: 12 mei 2019, 09:33

Diego Biseswar heeft opnieuw een trofee aan zijn prijzenkast kunnen toevoegen. Nadat hij met zijn club PAOK Saloniki drie weken geleden al het landskampioenschap pakte, werd gisteravond ook beslag gelegd op de Griekse beker.

Het is voor de derde keer op rij dat PAOK de beker heeft gewonnen en in al deze drie finales was steeds AEK Athene de tegenstander. In 2017 werd het na verlenging 2-1, vorig seizoen 2-0 en dit keer won het elftal van Biseswar met 1-0. De enige treffer viel in de blessuretijd van de eerste helft en deze was bijzonder fraai. Chuba Akpom (ex-Arsenal) zorgde met een omhaal voor het uiteindelijk winnende doelpunt.

Onze landgenoot Biseswar maakte de wedstrijd bijna volledig vol. De 31-jarige routinier werd diep in de blessuretijd nog vervangen. Hij kon na het laatste fluitsignaal de overwinning vieren met de supporters, al waren dat er niet heel veel. Uit angst voor rellen in het stadion kregen beide clubs maar een paar honderd kaarten voor de finale. In het verleden waren er vaak ongeregeldheden bij wedstrijden tussen de twee clubs.

Geweer

In maart vorig jaar liep het duel tussen PAOK en AEK Athene bijvoorbeeld dusdanig uit de hand dat PAOK-voorzitter Ivan Savvidis met een geweer het veld opkwam om verhaal te halen bij de scheidsrechter na het afkeuren van een doelpunt van zijn club. Het leverde de voorzitter een stadionverbod voor het hele land op voor de duur van [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/330735/drie-jaar-stadionverbod-voor-gewapende-voorzitter-paok/,_blank,drie jaar].