Gisteren gemist: Ajax Vrouwen wint beker, Monaco in problemen

12 mei 2019, 00:30   Bijgewerkt: 11 mei 2019, 23:45

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 11 mei.

Ajax Vrouwen prolongeert dankzij goal in blessuretijd bekertitel

Ajax Vrouwen heeft zaterdagavond voor het derde jaar op rij de bekertitel gewonnen. In de finale rekenden de Amsterdammers met enig geluk af met PEC Zwolle. De Zwollenaren kwamen vroeg in de wedstrijd op voorsprong, maar Ajax kwam al snel op gelijke hoogte. Op het moment dat de finale de verlenging in leek te gaan, frommelde Vanity Lewerissa namens Ajax de 2-1 binnen.

AS Monaco verliest en is nog lang niet uit de problemen

AS Monaco is er niet in geslaagd de degradatiezorgen te verlichten. De Monegasken verloren zaterdagavond met 1-0 op bezoek bij Olympique Nîmes en zagen concurrent Caen met 3-2 winnen van Stade Reims. Met nog twee wedstrijden te spelen staat Monaco in punten én doelsaldo gelijk met nummer achttien Caen.

Milan zet met zege in Florence concurrentie onder druk

AC Milan mag na zaterdagavond blijven hopen op Champions League-voetbal. Door een 0-1 zege op Fiorentina is de Italiaanse grootmacht gestegen naar de vijfde plaats in de Serie A. Stadsgenoot Internazionale, dat vierde staat, heeft één punt meer. De aartsrivaal komt maandag nog wel in actie tegen Chievo Verona.

Leeds zet stap op weg naar terugkeer naar hoogste niveau

Leeds United is weer een stapje dichter bij een terugkeer naar de Premier League. The Whites rekenden zaterdagavond af met Derby County (0-1) en staan zodoende met één been in de finale van de play-offs. Woensdag wordt op Elland Road de returnwedstrijd gespeeld.

Foutloze reeks Sporting na twee en een halve maand ten einde

Sporting Portugal is zaterdagavond voor de eerste keer sinds 25 februari (!) tegen puntenverlies aangelopen. De Portugese formatie van trainer Marcel Keizer kwam voor eigen publiek niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen laagvlieger Tondela. Door een compleet onnodige rode kaart van Stefan Ristovski speelde de thuisploeg meer dan de helft van de wedstrijd met tien man.

Neymar helpt PSG in laatste duel voor schorsing aan zege

Neymar heeft Paris Saint-Germain in de laatste wedstrijd voor zijn schorsing ingaat geholpen aan een 1-2 overwinning op Angers. De Braziliaanse aanvaller nam het openingsdoelpunt voor zijn rekening en gaf de assist op de tweede goal. Die treffer werd gemaakt door Angel Di Maria.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen