Foutloze reeks Sporting na twee en een halve maand ten einde

Foutloze reeks Sporting na twee en een halve maand ten einde

11 mei 2019 – Sporting Portugal is zaterdagavond voor de eerste keer sinds 25 februari (!) tegen puntenverlies aangelopen. De Portugese formatie van trainer Marcel Keizer kwam voor eigen publiek niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen laagvlieger Tondela. Door een compleet onnodige rode kaart van Stefan Ristovski speelde de thuisploeg meer dan de helft van de wedstrijd met tien man.Het kantelpunt in de wedstrijd vond na 37 minuten plaats. Toen werd Ristovski met een directe rode kaart van het veld gestuurd. Terwijl de bal niet in de buurt was, deelde de Macedoniër een beuk uit aan zijn directe tegenstander. De dienstdoende scheidsrechter had het incident niet waargenomen, maar op aanraden van de VAR werd de verdediger - die dit seizoen al twee keer eerder een rode kaart pakte - weggestuurd.

Op het moment dat Ristovski rood kreeg, stond Sporting met 1-0 voor. Na zes minuten had Bruno Fernandes vanaf de strafschopstip de score geopend. De ploeg van Keizer hield de voorsprong lang vast, tot Tondela halverwege de tweede helft via Tó Mané op gelijke hoogte kwam. Bas Dost werd een kwartier voor tijd nog binnen de lijnen gebracht, maar hij kon het tij niet keren.

De komende twee weken speelt Sporting nog twee wedstrijden: beide keren tegen FC Porto. Eerst spelen de manschappen van Keizer in competitieverband tegen de club uit Porto, daarna nemen de Portugese topclubs het in de finale van het bekertoernooi tegen elkaar op.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 25 augustus 2019

  2. zaterdag 24 augustus 2019

  3. vrijdag 23 augustus 2019