Neymar helpt PSG in laatste duel voor schorsing aan zege

11 mei 2019, 18:59

Neymar heeft Paris Saint-Germain in de laatste wedstrijd voor zijn schorsing ingaat geholpen aan een 1-2 overwinning op Angers. De Braziliaanse aanvaller nam het openingsdoelpunt voor zijn rekening en gaf de assist op de tweede goal. Die treffer werd gemaakt door Angel Di Maria.

De Franse voetbalbond legde Neymar vrijdag een schorsing van drie wedstrijden op voor het slaan van een supporter. De Braziliaan deelde na de verloren bekerfinale tegen Stade Rennes een tik uit aan een fan die filmde hoe de spelers van Paris Saint-Germain hun verliezersmedaille ophaalden. Neymar mist door de schorsing de laatste twee wedstrijden van het seizoen en het eerste competitieduel na de zomerstop, maar mocht tegen Angers nog wel in actie komen.

In Angers kopte Neymar na twintig minuten raak uit een voorzet van landgenoot Dani Alves. Het tweede doelpunt viel een kwartier na rust. Op aangeven van Neymar maakte Di Maria met het hoofd de 2-0. In de laatste minuten van de wedstrijd gebeurde nog van alles: Marquinhos kreeg rood en Gianluigi Buffon keerde een penalty van Angers. In de rebound maakte Flavien Tait alsnog de 1-2. De gelijkmaker volgde echter niet.

Bij de kampioen van Frankrijk deed Ligue 1-topscorer Kylian Mbappé overigens niet mee. Hij zat een schorsing uit die hij kreeg voor een grove charge tijdens de bekerfinale. In de laatste twee duels van het seizoen tegen Dijon en Stade Reims kan hij wel weer in actie komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen