Van Es hoopt komende zomer alsnog naar buitenland te gaan

Van Es hoopt komende zomer alsnog naar buitenland te gaan

11 mei 2019 – In tegenstelling tot veel van haar teamgenoten van de Oranje Leeuwinnen speelt Kika van Es nog altijd in Nederland. De verdedigster van Ajax verwacht dat daar komende zomer verandering in gaat komen en wil op 27-jarige leeftijd graag het avontuur aan gaan.De speelster van Ajax speelt zaterdag de bekerfinale tegen PEC Zwolle en verwacht dat dat duel haar laatste gaat zijn in Nederlandse dienst. "Er ligt nog geen contract klaar, maar ik denk wel dat er een transfer gaat komen", zegt ze tegen Het Parool. "Voor of na het WK. Ik ben na elf jaar in Nederland toe aan iets nieuws. In januari kon ik al naar Arsenal, maar Ajax wilde dat ik bleef omdat we voor het kampioenschap speelden. Het is nog steeds een droom van mij om in het buitenland te spelen. Hopelijk kan dat komend seizoen."

Dat Van Es een transfer naar Arsenal in rook zag opgaan, vond ze zeer vervelend. "Ik was er wel even verdrietig over dat ik destijds niet naar Arsenal mocht, trainde ook niet zoals het zou moeten, omdat ik het niet uit mijn hoofd kreeg. Maar later zet je weer de knop om. Je wil ook in beeld blijven bij Oranje. Ik dacht inderdaad 'daar had ik ook tussen kunnen staan', toen Arsenal met nog vier meiden uit Oranje dit seizoen kampioen werd."

Daar komt bij dat Van Es met Ajax net naast de titel greep. Die ging naar haar ex-club FC Twente. "Dan word je ook nog eens tweede in de Eredivisie, achter Twente. Vorig jaar verloor ik met Twente de kampioenswedstrijd van Ajax en dan ga je naar Ajax en wordt Twente kampioen. Het lijkt alsof ik geen kampioen mág worden. Het is mij in elf jaar Eredivisie niet gelukt."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 23 juli 2019

  2. maandag 22 juli 2019