Ferdinand looft Van Persie: "Alsof ik naar een kunstenaar keek"

Ferdinand looft Van Persie: "Alsof ik naar een kunstenaar keek"

11 mei 2019 – Toen Robin van Persie in 2012 overstapte van Arsenal naar Manchester United, waren de verwachtingen bij de spelers van United niet direct heel hoog gespannen. Rio Ferdinand vond de Nederlander een goede speler en schrok zich kapot toen hij Van Persie bezig zag op het trainingsveld.?De inmiddels veertigjarige Engelsman kan zich nog goed herinneren dat United Van Persie voor 30 miljoen euro kocht van Arsenal. "Leuk, dacht ik. De boss heeft de beste speler van Arsenal gekocht. Dat is weer een concurrent minder in de titelrace", blikt Ferdinand terug bij De Telegraaf. "Dit is mooi, wat ik je nu ga vertellen. Robin arriveerde op het trainingsveld, sloot aan bij de groep en het enige wat ik na een paar sessies dacht was: Wow! This guy is absolutely top class."

Ferdinand speelde in zijn loopbaan samen met vele grote sterren en schrok zich te pletter toen hij Van Persie bezig zag. "Robin deed dingen op de training, niet normaal. In een van de partijen gooide hij tegen mij de trukendoos open. Nu moet je weten dat er niet veel spelers langs kwamen bij mij en Nemanja Vidic. Toen we van helft wisselden kwam Paul Scholes op me af. 'Zeg Rio, zag je dat? Dit is van een compleet ander niveau…'"

Net als Scholes genoot Ferdinand van Van Persie, die United in zijn eerste seizoen direct kampioen maakte. "Het was alsof ik naar een kunstenaar keek. Ik raakte geobsedeerd door de manier waarop hij de bal aannam, hoe hij met zijn lichaam de bal controleerde, hoe hij bij verdedigers wegdraaide en iedereen in stelling kon brengen. Wat me ook verbaasde was hoe sterk hij was. Als verdediger kon je een pass naar hem geven en hij raakte nooit, echt nooit de bal kwijt. Nooit is iemand zo goed geweest als Robin, die nieuw in ons elftal kwam."

Feyenoord-spits Van Persie neemt zondag tegen ADO Den Haag afscheid van het profvoetbal.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 24 augustus 2019

  2. vrijdag 23 augustus 2019