Angeliño nuchter: "Seizoen pas geslaagd als je iets wint"

Angeliño nuchter: "Seizoen pas geslaagd als je iets wint"

11 mei 2019 – Moeiteloos heeft Angeliño zich aangepast aan het niveau van PSV, waar hij dit seizoen steevast een van de uitblinkers is. De Spaanse verdediger vindt dat het seizoen echter pas geslaagd is als er zilverwerk gepakt wordt.De 22-jarige linksback kent een goed seizoen, maar kijkt meer naar het team dan naar zichzelf. "Een seizoen is pas goed als je iets gewonnen hebt", zegt de verdediger tegen het Eindhovens Dagblad. "Dat hopen we alsnog te doen. Gewoon zelf twee keer drie punten pakken en dan zien we wel waar het schip strandt."

Mocht PSV het niet redden, dan moet het de pet afnemen voor Ajax. Dat vindt Angeliño. "We hebben dit jaar een concurrent die het heel goed gedaan heeft, zo eerlijk moet je gewoon zijn. Ik heb genoten van de Champions League-wedstrijden van Ajax en de vaak offensieve en dominante manier van spelen die ze daarbij lieten zien. Zelf hadden we het denk ik beter kunnen doen, maar onze groep was gewoon extreem zwaar. In het bekertoernooi vind ik dat we als team hebben gefaald", doelt hij op de thuisnederlaag tegen RKC Waalwijk.

Hier en daar maakte PSV een misstap, maar die bleven ook behoorlijk beperkt. "We hebben een aantal kleine foutjes gemaakt, maar het maakt eigenlijk niet uit hoe groot of klein ze waren. We staan nu tweede, dat is de realiteit. Het eerste deel was echt heel goed en alles leek bijna vanzelf te gaan. Vanaf die wedstrijd in Emmen na de winterstop is het wat minder gegaan en verloren we iets te vaak punten."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 22 augustus 2019

  2. woensdag 21 augustus 2019

  3. dinsdag 20 augustus 2019