Van Persie: "Echte besef steeds voor me uitgeschoven"

Van Persie: "Echte besef steeds voor me uitgeschoven"

11 mei 2019 – Robin van Persie heeft vrede met zijn naderende afscheid. De Feyenoorder zwaait zondag tegen ADO Den Haag af voor eigen publiek. Dat hij vorige zomer al besloot te stoppen, geeft hem rust. "Als ik die beslissing pas een paar weken geleden genomen zou hebben, was het waarschijnlijk best heavy geweest om dat in zo'n korte tijd te verwerken", aldus de Feyenoord-captain."Nu heb ik me veel langer kunnen voorbereiden op een leven na het voetbal. Dat moet ook, want ik ben nooit anders gewend dan voetbal", vertelt Van Persie op het clubkanaal van Feyenoord. "Sinds mijn vijfde ben ik al met deze sport bezig. Als dat opeens stopt in een paar weken tijd, is dat te abrupt. Nu heb ik een jaar de tijd gehad om me voor te bereiden op het afscheid en dat is me goed afgegaan. Ik heb het echte besef alleen steeds voor me uitgeschoven, tot de afgelopen twee weken. Toen voelde ik opeens dat het einde echt nadert."

Oranje's topscorer aller tijden heeft ook nooit getwijfeld aan zijn besluit. "Volgens mij ben ik wel duidelijk geweest. Vorige zomer twijfelde ik al om door te gaan, omdat ik fysiek wat probleempjes had. Toen heb ik vrij duidelijk aangegeven dat het plan was om nog één jaar te spelen en dan te stoppen."

Toch kreeg hij gedurende dit seizoen vragen over zijn besluit. "Als ik dan scoorde in een wedstrijd, kreeg ik na afloop de vraag of ik toch niet nog een jaar moest doorgaan, van journalisten of supporters. Dat is natuurlijk een teken dat je goed bezig bent. Het is voor mij alleen niet echt een item geweest om toch langer door te gaan. Ik ben blij dat ik de keuze vorige zomer al heb gemaakt, omdat ik daardoor een heel jaar de tijd had om me mentaal voor te bereiden op het afscheid."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 22 augustus 2019

  2. woensdag 21 augustus 2019

  3. dinsdag 20 augustus 2019