Onderzoek uitbuiting Achilles '29, manager Derks op non-actief

Onderzoek uitbuiting Achilles '29, manager Derks op non-actief

11 mei 2019 – Achilles '29 onderzoekt mogelijke uitbuiting van buitenlandse spelers. Daarom is technisch manager Frans Derks (foto) gedurende het onderzoek op non-actief gesteld. Voorzitter Pjotr van der Horst bevestigt dat aan De Gelderlander. De Amerikaanse spelers Alberto Rodriguez en Vilson Maldonado zeggen dat zij onder erbarmelijke omstandigheden moesten voetballen in Groesbeek.Aan de krant hebben de beide voetballers onder andere laten weten dat een Mexicaanse zaakwaarnemer het duo voor duizenden euro's oplichtte. Zij zouden per persoon 1500 euro per persoon betaald hebben aan de zaakwaarnemer die hen naar Achilles haalde. Daarbij werd de Amerikanen een profcontract beloofd. De twee zeggen ook dat ze bijna drie weken in de barruimtes moesten slapen van een uitgaanscentrum van Groesbeek waarvan Derks mede-eigenaar is. Derks - die verder niet wil reageren - en de betreffende zaakwaarnemer ontkennen de aantijgingen.

Na inzage in het verhaal van De Gelderlander zette Achilles Derks op non-actief. "Ik vind dit vreselijk", reageert voorzitter Van der Horst. Hij ving zelf eerdr ook al vreemde signalen op. Zo zou een Iranees duizenden euro's betaald hebben aan een tussenpersoon voor een proefperiode in Groesbeek. "We werden gewaarschuwd, die jongen heeft volgens mij niet betaald en is ook niet naar Nederland gekomen", aldus Van der Horst. "Frans zei daar niets van af te weten. We hebben het verhaal gemeld bij de KNVB. Zij adviseerden vooral om ver weg te blijven van dit soort praktijken. Ik ben er toen van uitgegaan dat het een incident was."

Achilles verdween in 2017 uit het profvoetbal. Tegenwoordig speelt de club in de Derde Divisie. Sinds de degradatie van Achilles uit de Eerste Divisie, kampt de club met grote financiële problemen en kan het spelers niet meer betalen. Daarom doet Achilles een beroep op buitenlandse zaakwaarnemers die spelers aanbieden.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 28 februari 2020

  2. donderdag 27 februari 2020