AA Gent boekt eerste play-off-zege en hoopt op Europees voetbal

10 mei 2019, 22:32

AA Gent heeft vrijdagavond de eerste overwinning geboekt in de play-offs in België. Op bezoek bij het Standard Luik van Michel Preud'homme leek het lang op weg naar een gelijkspel, maar dankzij Jonathan David werd de eerste driepunter bijgeschreven diep in blessuretijd. Daardoor mag het ook nog hopen op Europees voetbal.

Alleen tegen Anderlecht had Gent een punt gepakt in de playt-offs tot dusver en toch opende de ploeg zeer sterk vrijdagavond. Brecht Dejaegere opende na een kwartier de score, maar die werd na een half uur gekeerd door Samuel Bastien. Via Jonathan David kwamen de bezoekers na ruim een uur weer voor, maar tien minuten voor tijd profiteerde oud-PSV'er Maxime Lestienne van gepruts achterin bij AA Gent (2-2).

Toekomstig Ajacied Ravan Marin nam vlak voor tijd nog een gevaarlijke vrije trap, maar haalde daar niet meer dan een corner uit. Aan de andere kant was David direct voor het allerlaatste fluitsignaal voor de tweede maal trefzeker en bezorgde AA Gent zo de terechte winst. Door de eerste zege blijft Gent zesde en laatste in de Belgische play-offs. De vijfde plaats, momenteel bezet door Anderlecht, kan nog recht geven op Europees voetbal en is door de zege een stuk dichterbij gekomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen