Pusic reageert: "Ontbreken van chemie? Totale onzin"

Pusic reageert: "Ontbreken van chemie? Totale onzin"

10 mei 2019 – FC Twente-trainer Marino Pusic heeft voor het eerst uitgebreid gereageerd op zijn ontslag bij de Tukkers. De oefenmeester werd kampioen van de Eerste Divisie en gekozen tot trainer van het jaar, maar moest toch vertrekken. "Ze wilden ander spel zien. Het was niet goed genoeg. Verder had een aantal spelers zich niet ontwikkeld", vertelt de coach over de redenen die hij hoorde voor zijn congé.Dat vertelt hij tegenover Omroep Gelderland. Technisch directeur Ted van Leeuwen deelde hem de boodschap - die in de pers al wekenlang bekend was - mede. "Eigenlijk is het te gek dat ik me moet verantwoorden. Schoonheid van voetbal is een relatief begrip. De feiten zijn dat ik er het maximale heb uitgehaald en dat de omstandigheden na de degradatie haast onmogelijk waren om terug te keren", vindt Pusic, die een moeilijke seizoensstart had in Twente.

"Wat er na de degradatie over was, had niets met betaald voetbal te maken. De selectie werd vijf na twaalf samengesteld. Er waren ook nog maar twaalf spelers over van wie er drie dat seizoen hadden gespeeld. Dat sleepte zich voort tot vijf wedstrijden in het nieuwe seizoen", herinnert Pusic. "Ik kreeg ook maar één opdracht mee. Breng ons alsjeblieft terug naar de Eredivisie. Dat heb ik gedaan en ik heb ook altijd gehandeld in het belang van de club. Het ontbreken van chemie? Totale onzin."

En dus baalt de coach flink van zijn ontslag en is naar eigen zeggen wél teleurgesteld, maar niet kwaad. Pusic: "Het is buitengewoon vervelend, want ik had graag FC Twente naar de middenmoot van de Eredivisie gebracht. Mijn missie is volbracht, maar het is mij niet gegund om er bij deze mooie en grote club een vervolg aan te kunnen geven. Dat voelt als onrecht en het is inderdaad ook een rare spagaat."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 24 mei 2019

  2. donderdag 23 mei 2019