Buijs niet blij met lange rustperiode: "Niet voor herhaling vatbaar"

10 mei 2019, 16:22

De lange rustperiode die de Eredivisie-clubs kregen door de Champions League-tournee van Ajax en de bekerfinale, is niet gunstig voor de andere clubs. Dat is althans de mening van FC Groningen-trainer Danny Buijs. De coach hoopt dat hij zijn team desondanks goed heeft klaargestoomd voor het duel met Fortuna Sittard.

"Ik vond de periode zonder wedstrijden te lang, maar daar hebben we geen invloed op gehad. Het is niet voor herhaling vatbaar. Zondag mogen we aan de bak en we weten wat ons te doen staat", zegt Buijs tegen RTV Noord. Groningen staat negende met twee punten minder dan Willem II. Die ploeg met Groningen nog passeren om de play-offs te halen.

Lukt dit niet, dan spreekt Buijs zeker niet direct van een verloren seizoen. "Het ligt er meer aan hoe je het niet haalt. We moeten zondag winnen, dat zijn we aan onze stand verplicht. Dan geven we iedereen een mooi afscheid en spelen we de laatste wedstrijd nog ergens om. Als we dan bij Emmen ook een resultaat halen en dat blijkt niet genoeg te zijn, dan ben ik niet teleurgesteld."

De laatste twee duels winnen, dat is dus de opdracht van Buijs voor zijn ploeg. "Je komt dan op een geweldig puntenaantal, maar je bent afhankelijk. Stel we halen één punt uit de laatste twee wedstrijden dan kan ik in mijn achterhoofd wel chagrijnig zijn. Want dan hebben we te weinig punten gepakt in de laatste wedstrijden van het seizoen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen