Heracles heeft nog één punt nodig: "Maar we gaan voor de winst"

Heracles heeft nog één punt nodig: "Maar we gaan voor de winst"

10 mei 2019 – Heracles Almelo kan zich opmaken voor het toetje van het seizoen: de play-offs om Europees voetbal. De Heraclieden hebben met nog twee speelrondes voor de boeg slechts één punt nodig om zich te verzekeren van deelname aan de nacompetitie. Tegen Excelsior kan Heracles zich zondag plaatsen voor de play-offs, weet ook trainer Frank Wormuth."Ik weet dat een punt voldoende is voor het behalen van de play-offs, maar we spelen niet voor een punt. We gaan voor de winst. We doen tot de laatste wedstrijd mee, dat is mooi. Het is al een fantastisch seizoen, maar de punt moet op de i en dat kan met winst op Excelsior", aldus de Duitser via de officiële clubkanalen.

Net als de meeste andere Eredivisionisten is Heracles de voorbije twee weken niet in actie gekomen."De laatste weken, zonder wedstrijd, was een bijzondere fase. We hebben twee weken geprobeerd om de spanning erin te houden, maar de volgende wedstrijd was ver weg", zegt Wormuth. "Eigenlijk was dat tot gisteren moeilijk, daarna zagen we de focus terugkeren. Dit seizoen is eigenlijk een grote golfbeweging, we zitten niet continu op hoog niveau. De jongens willen wel, maar soms denken ze teveel."

Wormuth kan tegen Excelsior mogelijk niet een beroep doen op de lichtgeblesseerde Maximilian Rossmann. Als hij niet kan starten, begint Bart van Hintum.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 22 augustus 2019

  2. woensdag 21 augustus 2019

  3. dinsdag 20 augustus 2019