Spoorboekje: Bayern op matchpoint, Atalanta is op CL-koers

11 mei 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 11 mei.

Specials

Transferweekje

Als het seizoen zijn climax nadert en de zomerse transferwindow in beeld komt, gaat de geruchtenmolen steeds meer draaien. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland. Met ondere andere: Lisandro Martinez, PSV en de trainerscarroussel in de Eredivisie.

Wedstrijden

Atalanta - Genoa (15.00 uur)

In Italië staan er nog drie speelronden op het menu en dus vallen de beslissingen dit weekend nog niet. Wel is het zo dat Atalanta Bergamo een grote stap kan zetten naar Champions League-voetbal. Het team van Marten de Roon en Hans Hateboer staat vierde, met drie punten meer dan AC Milan. Bij winst op Genoa doet Atalanta vanmiddag dan ook geweldige zaken, zeker omdat Atalanta volgende week op bezoek moet bij kampioen Juventus.

RB Leipzig - Bayern München (15.30 uur)

RB Leipzig werd vorig seizoen knap tweede in de Bundesliga, maar eindigt dit seizoen waarschijnlijk op de derde plaats. Belangrijker is natuurlijk hoe het seizoen van Bayern afloopt. Met nog twee speelronden te gaan bedraagt de voorsprong op Borussia Dortmund vier punten. Bij winst op Leipzig of bij een nederlaag van Dortmund tegen Fortuna Düsseldorf kan de champagne bij Bayern worden ontkurkt.

Bayer Leverkusen - Schalke 04 (15.30 uur)

Het zag er even slecht uit voor Peter Bosz en Bayer Leverkusen in de strijd om een Champions League-ticket, maar de Duitse subtopper heeft dankzij vier zeges op rij weer goede papieren. Met nog twee wedstrijden te gaan staat Leverkusen nu vijfde, met evenveel punten als nummer vier Eintracht Frankfurt. Aangezien die ploeg op de laatste speeldag op visitie moet bij Bayern München, heeft Leverkusen nog alle kans. Het zal eerst zelf vandaag wel moeten winnen van het Schalke 04 van Huub Stevens.

Ajax - PEC Zwolle (20.00)

In het stadion van Excelsior vindt de bekerfinale van de vrouwen plaats tussen PEC Zwolle en Ajax. De ploeg uit Overijssel zal hopen op een herhaling uit 2014 van de mannelijke finale, toen PEC Zwolle met liefst 5-1 won. Voor de Amsterdammers kan het de derde gewonnen bekerfinale op rij worden, maar de ploeg van Wim van der Wal hoopt daar zeer een stokje voor te steken. 

Voetbal op tv

15.00 uur: Atalanta - Genoa, Ziggo Sport Docu, live verslag van het Serie A-duel

15.30 uur: Bayer Leverkusen - Schalke 04, FOX Sports 2, live verslag van het Bundesliga-duel

15.30 uur: Borussia Dortmund - Fortuna Düsseldorf, FOX Sports 6, live verslag van het Bundesliga-duel

15.30 uur: RB Leipzig - Bayern München, FOX Sports 4, live verslag van het Bundesliga-duel

20.30 uur: Fiorentina - AC Milan, Ziggo Sport 14, live verslag van het Serie A-duel

22.00 uur: LA Galaxy - New York City FC, FOX Sports 4, live verslag van het MLS-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen