Neymar moet drie duels brommen voor slaan supporter

Neymar moet drie duels brommen voor slaan supporter

10 mei 2019 – Neymar is flink gestraft voor het slaan van een supporter na de verloren bekerfinale tegen Stade Rennes. De Braziliaanse aanvaller van Paris Saint-Germain heeft een schorsing gekregen van vijf wedstrijden, waarvan twee voorwaardelijk. Dat meldt de Franse voetbalbond vrijdagochtend.Na de Franse bekerfinale kreeg Neymar aan de stok met een fan die filmde hoe Paris Saint-Germain de verliezersmedaille ophaalde. De aanvaller liet zich gaan en deelde een tik uit aan de supporter. De actie werd veroordeeld door zijn trainer Thomas Tuchel, die zijn pupil op de vingers tikte. "Je kunt niet vechten met een toeschouwer, dat kun je gewoon niet maken", zei hij.

Neymar mag komend weekend nog in actie komen tegen Angers, waarna zijn schorsing ingaat. De duels met Dijon, Stade Reims en de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen gaan aan de Braziliaan voorbij. Dat Neymar de laatste twee competitieduels mist, zal hem nauwelijks deren. PSG is namelijk al kampioen en speelt nergens meer voor.

Volgend seizoen zal Neymar naast de eerste competitiewedstrijd ook de eerste drie groepsduels in de Champions League aan zich voorbij moeten laten gaan. De UEFA strafte de sterspeler van PSG onlangs omdat hij na het verloren duel met Manchester United via Instagram uithaalde naar scheidsrechter Damir Skomina.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 27 mei 2019

  2. zondag 26 mei 2019

  3. zaterdag 25 mei 2019