De Guzman: "Het seizoen had nog veel mooier kunnen zijn"

De Guzman: "Het seizoen had nog veel mooier kunnen zijn"

10 mei 2019 – Jonathan de Guzman was woensdagavond met Eintracht Frankfurt heel dicht bij een finaleplaats voor de Europa League, maar redde het niet niet. De Duitse club moest na een strafschoppenserie zijn meerdere erkennen in Chelsea. "Heel zuur", stelt de oud-Feyenoorder in gesprek met FOX Sports.Eintracht Frankfurt speelde sterk in Londen, vindt De Guzman. "Ik vond dat we vandaag als team heel goed hebben gespeeld. De eerste helft waren we wat onzeker aan de bal, maar de tweede helft toonden we het lef om pressie te geven. Daardoor kregen zij minder kansen", aldus De Guzman, die na zeventig minuten binnen de lijnen kwam voor Sebastian Rode.

Via Sébastien Haller was Eintracht Frankfurt in de verlenging dicht bij de 1-2, maar tot twee keer toe werd een inzet van de Fransman van de lijn gehaald. Daardoor moest een penaltyserie uitkomst bieden. "En dat kan beide kanten op gaan, het blijft een loterij", weet De Guzman.

Het seizoen van Eintracht Frankfurt is nog niet voorbij: de komende twee wedstrijden hoopt de Duitse club de vierde plaats in de Bundesliga vast te houden en zich te plaatsen voor de Champions League. "We moeten door, we willen de Champions League halen, dus we hebben nog twee finales te spelen", vervolgt de middenvelder, die beseft dat zijn club het heel goed heeft gedaan in de Europa League. "Maar zo voelt het nu niet. Het was mooi, maar had nog veel mooier kunnen zijn."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 19 augustus 2019

  2. zondag 18 augustus 2019