Chelsea en Arsenal met slechts zesduizend fans naar EL-finale

10 mei 2019, 10:31   Bijgewerkt: 10 mei 2019, 11:09

De UEFA stelt slechts een gering aantal kaarten voor de Europa League-finale beschikbaar voor Chelsea en Arsenal. De Londense clubs mogen ieder zesduizend tickets verkopen aan hun supporters. In totaal kunnen bijna zeventigduizend voetballiefhebbers plaatsnemen in het Olympisch Stadion van Baku.

Dat betekent de Europese voetbalbond tegen de zestigduizend kaarten niet in de verkoop doet en aan bijvoorbeeld aan sponsoren verstrekt. Arsenal is teleurgesteld en verbijsterd dat het slechts zesduizend supporters mag meenemen naar Azerbeidzjan. De club, die donderdag ten koste van Valencia de finale van de Europa League bereikte, zegt met de UEFA in gesprek te zijn om meer kaarten te verkrijgen. Duizenden loyale supporters dreigen de eindstrijd te moeten missen.

Naast Arsenal plaatste ook Chelsea zich donderdag voor de finale in Baku. The Blues speelden op Stamford Bridge net als in Duitsland met 1-1 gelijk tegen Eintracht Frankfurt. Via een strafschoppenserie plaatste de ploeg van trainer Maurizio Sarri zich alsnog voor de eindstrijd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen