NAC schakelt hulp in om transfergeld Vloet alsnog te ontvangen

NAC schakelt hulp in om transfergeld Vloet alsnog te ontvangen

10 mei 2019 – NAC Breda verkocht Rai Vloet afgelopen zomer aan het Zwitserse FC Chiasso, maar heeft nog altijd geen cent ontvangen. De Bredanaars hebben inmiddels via de Federatie van Betaald voetbal Organisaties (FBO) de hulp van de FIFA ingeschakeld. Naar schatting wil NAC drie ton zien van de Zwitserse club.In juli vorig jaar maakt Vloet de opzienbarende overstap van NAC naar Chiasso. De aanvallende middenvelder speelde echter geen wedstrijd voor de Zwitserse club en dook in augustus op bij het Italiaanse Frosinone. De deal, die volgens BN De Stem 'de geur van foute parfum heeft' is inmiddels aanhangig gemaakt bij de FIFA.

Namens NAC is de FBO naar de wereldvoetbalbond gestapt om de transfersom op te eisen. De Zwitsers weigeren namelijk het transfergeld te betalen. Het kan echter nog wel even duren tot de zaak is afgewikkeld. "Wij hebben op dit moment tientallen zaken bij de FIFA, zij onderkennen het probleem dat het langzaam gaat. De reden dat het zo lang duurt, is dat er zeshonderd zaken bij de FIFA binnenkomen en honderd uitgaan", aldus een woordvoerder van de FBO.

Chiasso wil NAC niet betalen omdat Vloet 'medisch niet geschikt' zou zijn geweest. "Vanuit juridisch perspectief achten wij de kans echter groot dat NAC in het gelijk wordt gesteld door de FIFA", zegt de woordvoerder. "De transferovereenkomst is duidelijk, de condities waaraan voldaan moet worden eveneens en de handtekeningen staan eronder. Wat wij begrepen hebben, is dat de speler uiteindelijk wel degelijk medisch is goedgekeurd bij Chiasso. Hoewel dat er vanuit juridisch oogpunt niet eens toe doet, omdat een medische goedkeuring niet opgenomen is als een van de voorwaarden in de transferovereenkomst."

Mogelijk ontvangt NAC nooit iets uit Zwitserland. Chiasso stevent namelijk af op een faillissement. "Dat het niet goed gaat met Chiasso hebben wij ook gehoord. Dat zou in het uiterste geval een kink in de kabel kunnen opleveren."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 24 augustus 2019

  2. vrijdag 23 augustus 2019