'De Graafschap is eruit en gaat vol voor Peter Hyballa'

'De Graafschap is eruit en gaat vol voor Peter Hyballa'

10 mei 2019 – Peter Hyballa moet de nieuwe trainer worden van De Graafschap. Dat meldt althans De Gelderlander. De club uit Doetinchem zou al enkele 'goede gesprekken' hebben gevoerd met de Duitse oefenmeester.De Graafschap zal wel een afkoopsom moeten betalen om Hyballa aan te trekken. De Duitser beschikt namelijk over een doorlopend contract bij FC DAC 1904, de nummer twee van de Slowaakse competitie. Volgens Jan van Daele, sportief directeur van de Slowaakse club, heeft De Graafschap zich nog niet gemeld voor Hyballa. "Alles is bespreekbaar. Maar wij zijn heel tevreden over de samenwerking met Peter en laten hem niet zomaar gaan", laat hij weten.

Eerder meldde Omroep Gelderland al dat Hyballa samen met onder meer Andries Ulderink en Darije Kalezic bij De Graafschap op de shortlist staat. Het liefst was de club uit Doetinchem doorgegaan met zittende trainer Henk de Jong, maar de Fries wil liever dichter bij huis werken en gaat volgend seizoen aan de slag bij SC Cambuur.

Hyballa was eerder bij NEC bijna een jaar werkzaam in Nederland. In Nijmegen werd de Duitser in 2017 vlak voor het einde van het seizoen ontslagen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 24 mei 2019

  2. donderdag 23 mei 2019