PSV-doelman Zoet jaloers op wedstrijdritme van Ajax

PSV-doelman Zoet jaloers op wedstrijdritme van Ajax

10 mei 2019 – De kampioensstrijd in de Eredivisie is in volle gang, maar PSV staat al een tijdje stil. Door het veranderde speelschema kwamen de Eindhovenaren twee weken geleden voor het laatste in actie. Ajax speelde in de tussentijd twee grote wedstrijden. Jeroen Zoet is jaloers dat de concurrent zijn wedstrijdritme wel op peil heeft gehouden.Ajax speelde afgelopen weekend de finale van de KNVB Beker tegen Willem II en vervolgens in de halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur. Zoet beseft dat deze wedstrijden veel energie hebben gekost. "Maar ik had liever gehad dat wij ook zo veel hadden gespeeld. Als je in een bepaalde flow zit, blijf je maar doorgaan", aldus de doelman van PSV in gesprek met de NOS.

De komende twee speelrondes hoopt men bij PSV dat Ajax een uitglijder maakt. De titelkandidaten hebben evenveel punten, maar het doelsaldo van de hoofdstedelingen is een stuk beter. Zoet wil nu nog niet terugblikken en zeggen of PSV het dit seizoen ergens heeft laten liggen. "Ik heb zin in de komende twee wedstrijden en terugkijken doen we na het seizoen wel. Dat heeft nu weinig. Als je zo gaat denken, kun je wel heel veel dingen terughalen die niet meer te veranderen zijn."

Vertrekwens
De kans is groot dat Zoet binnenkort geen PSV'er meer is. De keeper heeft een vertrekwens, maar houdt zich nu nog niet bezig met een transfer. "Iedereen weet hoe ik erover denk, maar nu tellen mijn persoonlijke ambities even niet. PSV is het belangrijkste", stelt hij. "Na het seizoen ga ik alles op een rijtje zetten. Nu telt de wedstrijd van zondag en daarna die van woensdag. Het zou fantastisch zijn als we woensdagavond nog een mooi feest kunnen vieren."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 19 augustus 2019

  2. zondag 18 augustus 2019